SISTEM SIGNALIZACIJE I DETEKCIJE PROVALE

KONTROLA PRISTUPA I EVIDENCIJA RADNOG VREMENA

Kontrola pristupa je deo bezbednosnog sistema koji ograničava pristup i protok ljudi na osnovu bezbednosnog prioriteta objekta. Kontrola pristupa se često integriše sa sistemom evidencije radnog vremena (prisutnosti) i sistemom video nadzora u jedinstven korporativni sistem obezbeđenja. Jedna bitna funkcija kontrole pristupa je identifikacija kretanja korisnika, sa mogućnošću čuvanja podataka o zaposlenima, tačkama i vremenima pristupa.

Na ulazu u sistem se po pravilu nalazi čitač kartice koji na osnovu očitavanja identifikuje korisnika kartice i odlučuje o dodeli pristupa, na osnovu nivoa prava pristupa koji su ranije definisani. Čitači kartica su obično povezani sa raznim tipovima brava, vrata ili rampi. Uobičajeno je da se kontrola pristupa koristi u funkciji nižeg stepena kontrole, tamo gde postoji velika fluktuacija personala iz oblasti manjeg bezbednosnog prioriteta u oblast većeg bezbednosnog prioriteta. Velika prednost ugradnje sistema kontrole pristupa je što je on dobra polazna osnova za izgradnju integrisanog korporativnog sistema obezbeđenja.

Za detekciju neovlašćenog kretanja u objektima ugrađuju se infracrveni detektori pokreta i magnetni kontakti za nadzor otvorenosti vrata ili prozora. 

Sistem signalizacije i detekcije provale može se integrisati sa sistemima kontrole pristupa i evidencije radnog vremena.

Sistemi poseduju posebno dizajnirane protiprovalne-alarmne centrale.

Naš inženjerski tim se može pohvaliti dugogodišnjem iskustvom u izradi tehničke dokumentacije za sisteme detekcije i upravljanja saobraćajnom signalizacijom, ukoliko imate pitanja stojimo Vam na raspolaganju, možete nas kontaktirati na stranici KONTAKT.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

sr_RSСрпски језик