SISTEM OZVUČENJA

U prilici smo da Vam ponudimo usluge projektovanja inovativnih tehničkih rešenja na osnovu definisanih zahteva, a u skladu sa zakonom. Za sve dodatne informacije i upite molimo Vas da nam se obratite sa zahtevom za ponudu. 

Osnovni zadatak sistema ozvučenja objekata i ustanova je da u slučaju opasnosti (požar ili bilo kakva vanredna situacija), upozori lica i ukaže im na problem, a saopšti evakuacioni put, dok se u slučaju normalnih aktivnosti unutar i oko objekata sistem može koristiti za reprodukciju muzičkih sadržaja, emitovanje reklamnih poruka i izdavanje različitih saopštenja ili obaveštenja.

Najčešće su sastavljeni od odgovarajućeg broja zvučnika, regulatora jačine sa ili bez tzv. overwrite funkcije u slučaju opasnosti i pojačivača.

 Obzirom na velike dužine linija na izlazima pojačivača nalaze se transformatori koji napon linije za napajanje zvučnika podižu na 100V, dok se na strani zvučnika nalaze tzv. stepdown transformatori koji oabaraju navedeni napon na potreban nivo.

Osim ove, sastavni deo opreme čine izvori zvuka ( MP3 , FM i CD plejeri , mikrofoni, različiti govorni moduli ili automati, posrednički moduli npr. iz telefonskih centrala i sl.), kao i uređaji za integraciju sa drugih tehničkim sistemima ( alarmni, PPZ, access ili CCTV).

Zbog svoji mogućnosti sistemi javnog ozvučenja vrlo brzo su svoju upotrebnu vrednost pronašli u svim vrstama poslovnih objekata, velikih prodajnih objekata,
poslovnih zgrada, zdravstvenih objekata, aerodroma, železničkih i autobuskih
stanica.

Naš inženjerski tim se može pohvaliti dugogodišnjem iskustvom u izradi tehničke dokumentacije za sisteme ozvučenja i fino podešavanje zvuka, ukoliko imate pitanja stojimo Vam na raspolaganju, možete nas kontaktirati na stranici KONTAKT.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

sr_RSСрпски језик